شهرام كرمی عنوان كرد

توضیحاتی درباره بررسی صلاحیت هنری كارگردان های تئاتر

توضیحاتی درباره بررسی صلاحیت هنری كارگردان های تئاتر سام فیلم: مدیركل هنرهای نمایشی با دعوت از خانواده تئاتر برای شنیدن نظراتشان در بررسی «صلاحیت هنری» كسانی كه قصد اجرای نمایش دارند، اظهار داشت: هدف ما در اداره كل به هیچ وجه محدود كردن هنرمندان نیست بلكه دفاع از حقوق آنها و مخاطب در اولویت است.


شهرام كرمی در گفت وگویی با ایسنا، با عنایت به حاشیه هایی كه میان برخی تئاتری ها سپس مطرح شدن سوژه بررسی «صلاحیت هنری» كارگردان ها در سال جدید به وجود آمده توضیحاتی نمایش كرد.
او ابتدا با تبریك برای فرارسیدن سال نو و روز ملی هنرهای نمایشی (هفتم فروردین) آرزو كرد، سال آینده سالی پرفروغ، روشن و امیدبخش برای خانواده تئاتر باشد و اینكه بتوانیم برای توسعه هنرهای نمایشی و روزهای خوب تئاتر تلاش نماییم.
وی افزود: در ارتباط با سوژه صلاحیت هنری هنرمندان كه چند وقتی است باب گفت و گو را به وجود آورده لازم است توضیحاتی بدهم كه در آخرین جلسه شورای ارزشیابی و نظارت موضوعی عنوان شد با این عنوان كه ملاك و معیار فعالیت هنری بتواند تعیین شود و در این باره بیشتر، هنرمندان تازه كاری مدنظر بودند كه در سالن های نمایشی و به ویژه سالن های حرفه ای تئاتر فعالیت خودرا آغاز می كنند.
كرمی اضافه كرد: این لزوم وجود دارد و ما بارها مورد نقد و سوال واقع شده ایم كه چرا برای تعیین ملاك ورود هنرمندان تازه كار به این عرصه چهارچوبی تعریف نمی شود؟ و اینكه تجربه و دانش باید مدنظر قرار گیرد، چون تئاتر عرصه ای است كه ما مطابق قانون نمی توانیم برای هیچ هنرمندی محدودیت ایجاد نماییم ولی از آنجائیكه اثر هنری در معرض دید مخاطب قرار می گیرد و یك گروه هنری هم مطابق تجربه و دانش شخص هنرمند (كارگردان) دور هم جمع می شوند تا اثری خلق كنند، باید ملاكی باشد كه یك اثر بتواند تولید شود.
او افزود: مهمترین ملاك ارزش هنری، خودِ اثر است كه با نظر كارشناسان تأمین می شود و در قانون تعریف شده است و شورای نظارت و ارزشیابی هم با ارزیابی كیفیت اثر برای صدور مجوز اقدام می كند، ولی درباب اینكه برخی آثار هنری فاقد كیفیت لازم برای ارزش گذاری هنری هستند، معیار متغیر است چون گاهی یك اثر هنری با سلیقه ارزیابی می شود و گاهی با نگاه و چهارچوب علمی، كه این قابل تبیین است. اما برای جلوگیری از اینكه اثر هنری نمایش شده به ویژه آن اثری كه مخاطب برایش بلیت خریداری نموده و بهایی می پردازد بی كیفیت نباشد، خیلی اهمیت دارد كه قالبی تعیین شود. در این راستا پیشنهاداتی در شورا عنوان شد كه مقرر است بررسی و راهكارهای قانونی آن طی شود و اگر نهایتاً با در نظر گرفتن جوانب تصویب گردید، برای مراحل قانونی آن اقدام نماییم.
مدیركل هنرهای نمایشی اشاره كرد: وظیفه اداره كل هنرهای نمایشی و شورای نظارت و ارزشیابی مطابق قانون پشتیبانی از هنرمندان و كمك به تولیدات نمایشی است و ما خودرا مطابق قانون مكلف می دانیم به رشد تئاتر كمك و زمینه ای را برای فعالیت جوانان و هنرمندانی كه جدیدالورود این عرصه می شوند، فراهم نماییم. در این باره اصلاً قرار بر این نیست كه محدودیتی ایجاد شود و نگاه بر رشد و توسعه تئاتر و كیفیت هنری اثر هنری است.
كرمی درباره اینكه آیا نظر اهالی تئاتر هم در این مورد بررسی می شود؟ اظهار داشت: از نظرات هنرمندان و خانواده تئاتر و استادان و پیشكسوتان استقبال می كنم چون هدف ما این است كه قوانین و ضوابط را بتوانیم به تناسب شرایط هنری به نحوی ایجاد نماییم كه هم از حقوق هنرمندان دفاع نماییم هم حقوق مخاطب.
وی در پاسخ به اینكه با عنایت به تاكیدهایش بر كیفیت آثار چرا گاهی نمایش هایی روی صحنه می روند كه كیفیت لازم را ندارند؟ بیان كرد: این انتقاد هم به ما وارد است كه قسمتی از نمایش ها كه فاقد كیفیت هنری هستند از ما مجوز می گیرند و در مواردی شاید مورد انتقاد مخاطب هم قرار بگیرند. واقعیت این است كه نمایش یك هنر زنده است و معمولاً شرایط بازنگری با شرایط اجرا خیلی فرق دارد. گاهی در ارزیابی، كیفیت اثر امكان دارد نمود كامل نداشته باشد و مشروط می شود به اینكه همراه با دكور و سایر عوامل هنری دیده شود و در مواردی هم امكان دارد اثری در ارزیابی، كیفیت لازم را داشته باشد و در هنگام اجرا گرفتار تغیراتی شود كه نتواند آن كیفیت مطلوب را نشان دهد. با این وجود در اداره كل نگاه ما تعاملی و حمایتی بوده و مواردی پیش می آید كه شاید یك اثر هنری در مراحل مختلف تولید گرفتار نقصی شود كه روی كیفیت اثر تأثیر بگذارد اما آن چیزی كه مدنظر و وظیفه ماست كیفیت هنری اثر است.
به گزارش سام فیلم به نقل از ایسنا، اخیراً سیدوحید فخر موسوی، رئیس شورای ارزشیابی و نظارت تئاتر اعلام نموده بود كه یكی از مصوبات جدید شورای ارزشیابی و نظارت برای سال آینده تأیید صلاحیت حرفه ای هنرمندان تئاتر متقاضی اجرا برمبنای سه خاصیت است كه از شروع سال ۹۸ هم اجرا می شود.
او با اشاره به اینكه این مصوبه «بیشتر مربوط به كارگردان ها و از این بین هم كارگردان هایی كه پیشكسوت نیستند و كمتر شناخته شده اند یا اخیرا وارد عرصه تئاتر شده اند هست»، اظهار داشته بود: از این پس كلیه كسانی كه درخواست اجرای نمایش در سالن ها را دارند باید حتماً یكی از این سه گزینه را دارا باشند: نخست داشتن مدرك تحصیلی تخصصی تئاتر و حداقل لیسانس از یكی از دانشگاه های معتبر تخصصی تئاتر، دوم معرفی نامه از سمت خانه تئاتر یا انجمن نمایش یا تشكل های صنفی تئاتری شناخته شده و سوم معرفی از سمت سه استاد پیشكسوت تئاتر كه شناخته شده هستند. اگر كارگردانی هر یك از این سه خاصیت را داشته باشد، صلاحیتش تأیید می شود، در غیر این صورت از پذیرش كار وی در سالن ها معذور هستیم، قبل تر ما چنین مصوبه ای نداشتیم اما الان در بند پنج اساسنامه این مصوبه تصویب شده و در سال ۹۸ همه افراد ملزم به اجرا هستند.



1398/01/03
14:28:57
5.0 / 5
5071
تگهای خبر: پیشكسوت , تئاتر , كارگردان , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال