در یادداشتی مطرح شد

واكنش حیدری فاروقی به داوری نشدن فیلم های مستند جشنواره فیلم فجر

واكنش حیدری فاروقی به داوری نشدن فیلم های مستند جشنواره فیلم فجر سام فیلم: رییس هیات مدیره انجمن صنفی تهیه كنندگان سینمای مستند در یاددشتی به داوری نشدن فیلم های مستند در سی و ششمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر واكنش نشان داد.


به گزارش سام فیلم به نقل از مهر، رامین حیدری فاروقی رییس هیات مدیره انجمن صنفی تهیه كنندگان سینمای مستند یادداشتی را با عنوان «جهت ثبت در تاریخ» به دنبال داوری نشدن فیلم های مستند در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر به رشته تحریر درآورد.متن كامل یادداشت دكتر رامین حیدری فاروقی به این شرح است:
«جهت ثبت در تاریخ
رئیس محترم خانه سینما در مراسم اختتامیه جشن، اعلام كردند، آثار مستند حاضر در این دوره، در میانه ی جدول آرای مردمی بودند؛ این نكته بسیار مهمی است، مبحث خوبی است برای مستندی ماندگار!
و حالا، این چند جمله فقط برای ثبت در تاریخ است، چون چندان به نتیجه ی آن امیدی نیست، چرا؟ چون ما حرف می زنیم و بعد در اسرع وقت فرصت پیدا می نماییم فراموشش نماییم.
حیف شد كه ما شاهد چنین اتفاقاتی بودیم، چه اتفاقی؟
این كه جلسه های زیادی رفتیم و با دامنه ی مدیران عرصه ی فرهنگ و سینما، درباره ی سینمای مستند حرف زدیم و حرف را از این جا شروع كردیم كه مستند خوب است، مستند مفید است، باید به آن توجه كرد، دوره اش گذشته است. این حرف ها تكراری شده اند و آن چه هر بار رخ می دهد، عملكرد است.
ما آن قدر كه می گوییم، عمل نمی نماییم. یا هر چه بیشتر می گوییم كمتر عمل می نماییم، یا یادمان می رود وقتی وعده ای دادیم، باید به آن عمل نماییم، زیرا آورده اند كمی كم یا بیش از واقعیت می گردد دروغ. واقعیت چیست؟ آثار مستند به وسیله ی هیات داوران دیده شده اند یا نه!؟ اكنون ما نمایندگان اهالی مستند دوباره در برابر این پرسش قرار داریم كه چه شد كه بخش مستند با حضور و نمایش و داوری و جایزه فجر، جایش را به چیز دیگری داد؟ داستانی تعریف كردیم كه با عملكرد این دوره جشن، تبدیل به افسانه شد!
قرار بود در خلال سه سال، تا رسیدن به شرایط رقابتی كامل، هر بار دو فیلم مستند مورد رقابت قرار گیرند و حضوری هم طراز داشته باشند با آثار داستانی سودای سیمرغ، تا وقت به رسمیت شناختن سینمای مستند متناسب با اكران و جلب توجه مخاطبان هر چه بیشتر برای آینده!
اكنون، جهت ثبت سند برای آینده، لطفا دبیر ارجمند سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به ما یادآوری بفرمایند، چه گفتیم و چه شد؟
آیا یك نماینده از مستندسازان در هیات داوری بود؟
آیا آثار مورد قضاوت قرار گرفتند؟
آیا مستندهای حاضر در بخش سودای سیمرغ، در شرایط برابر و طی قرعه كشی در همه ی سینماهای مربوطه اكران شدند؟
آیا سازوكاری هست كه در آن، بتوان به اسناد شفاهی و كتبی حوزه ی سیاست گذاری فرهنگی تكیه كرد و غافلگیر نشد؟
ما این مورد را پیگیری و مستندنگاری خواهیم كرد و از مسئولان سینمایی كشور دعوت می نماییم برای تكمیل پژوهش این اثر مستند سرنوشت ساز و تنویر افكار عمومی كه مستندسازان سهم به خصوصی در آن دارند، شرح ماوقع بگویند و بعد از آن به ما كمك نماید فیلم مستندی درباره ی سیاست گذاری رسمی حوزه ی فرهنگ در باب سرنوشت سینمای مستند اكران، تدارك بینیم!
بهشت، همان جاست كه قرارست دلمان بخواهد برویم. می گردد خیالِ اعلاء داشت و دانست كه در بهشت فاصله ای میان حرف و عمل، ایده و اجرا، وعده و رفتار، نیست؛ اهالی فرهنگ را دچار تجربه ی داغِ دوزخی نكنیم؛ پُرحرارت است و سوزاننده!
رامین حیدری فاروقی»

1396/11/25
13:03:13
5.0 / 5
5108
تگهای خبر: اكران , جشنواره , سینما , فیلم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال