اخبار مهم سینما و تئاتر

اخبار مهم سینما و تئاتر سام فیلم: حضور امین تارخ در برنامه اینترنتی 35 با اجرای فریدون جیرانی، برگزاری یك نشست سینمایی در فارابی، تمجید معاون هنری از یك نمایش و برنامه نمایشنامه خوانی در فرهنگساری رسانه از جمله خبرهای ۱۴ مهرماه سینما و تئاتر می باشند.


به گزارش سام فیلم به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، علیرضا تابش در نشست شورای سینمای مقاومت با تاكید بر اینكه «فیلم نامه و استانداردهای فیلمسازی» یكی از دغدغه های اصلی مدیریت سینمایی است، اظهار داشت: مخاطبان سینما، هوشمند و با احساس هستند و در برنامه ریزی های فرهنگی می بایست ذائقه مخاطب در نظر گرفته شود.
وی ضمن اشاره به لزوم صدمه شناسی سینمای مقاومت بیان كرد: پشتوانه سینمای مقاومت "نگاه نظری" و "پارادیم فكری" هستند و نگاه صدمه شناسانه در این حوزه می تواند از موضوعات جدی شورای سینمای مقاومت باشد و با انجام پژوهش هایی در این خصوص می توان به ایده های درست در عرصه سینمای مقاومت رسید.
تابش ادامه داد: اقدامات و عملكرد نهادهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و آموزشی، متناسب با تحلیل مصرف فرهنگی در كشور باید از جانب متولیان فرهنگی پایش شود، چون كه قابلیت كار جدی در عرصه سینمای مقاومت وجود دارد و نسل نو سینماگران از این ژانر استقبال می كنند.
او همینطور اكران و پخش مناسب فیلم های سینمای مقاومت را از دیگر دغدغه های مدیریت سینما دانست و اضافه كرد: در طول یك سال سینمایی، درصد مشخصی از فیلم ها در زمره فیلم های مقاومت قرار می گیرند كه اساساً بخشی از فیلم ها با این مضمون در سبد اكران و نمایش خانگی قرار خواهد گرفت كه نیازمند برنامه ریزی و حمایت بیشتر از جانب همه نهادهای ذیربط است.
حبیب ایل بیگی ـ قائم مقام بنیادسینمایی فارابی ـ هم در این نشست، مهمترین نیاز در حوزه سینمای دفاع مقدس را داشتن چشم انداز برای این ژانر دانست و اظهار داشت: به نظر می رسد به یك مركز استراتژیك در این حوزه نیاز داشته باشیم كه اهالی فرهنگ و هنر نشانی از آن داشته باشند و دغدغه ها و ایده های خویش را بروز دهند. در صورتی كه اولویت ها برپایه مطالعات انجام شده، مشخص شود، بهتر می توان به افق های پیش رو توجه داشته باشیم.
او با اشاره به اینكه تبیین راهكارها و بایدها و نبایدها در این عرصه، می تواند برای نسل جوان فیلمساز خیلی راهگشا و مفید واقع شود، اضافه كرد: نگاه به اقتباس ضروری است تا بتوانیم از كتب منتشر شده و مورد استقبال در این عرصه بهره ببریم. همینطور اقدام مؤثر در حوزه فیلمنامه نویسی از دیگر مواردی است كه باید در عرصه سینمای دفاع مقدس به آن توجه داشته باشیم.
دكتر مسعود نقاش زاده ـ معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی ـ ضمن یادآوری موارد مطرح شده در نشست پیشین در ابتدای نشست اظهار داشت: هدف نهایی در این جلسات همگرایی در مورد ضرورت ها و اولویت های موضوعی است تا بتوانیم در مورد فیلم هایی كه در حال ساخت هستند ابتدا در حوزه نرم افزاری و در نهایت سخت افزاری مشاركت داشته باشیم.
وی با تاكید بر اینكه یكی از دستور كارهای بنیاد در دوره جدید و هم این شورا، حمایت از پرورش و تولید فیلمنامه است، ادامه داد: مهمترین دستاورد چنین نشست هایی، هم گرایی و هم افزایی برای تولید خوب و استاندارد در حوزه سینمای مقاومت است.
در ادامه این نشست، مباحثی چون جایگاه نشست «سینمای مقاومت» در سینمای حرفه ای، نیاز سینمای كشور به ژانر «سینمای مقاومت»، سیاستگذاری و راهبریِ حوزه دفاع مقدس، بررسی وظایف هنرمند و مدیران هنری، تقویت تكنولوژی در سینمای مقاومت، ضرورت اصلاح چرخه نمایش برای فیلم های دفاع مقدس مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

****

سری جدید برنامه اینترنتی «سی و پنج» كه تا كنون ۱۰ قسمت آن با اجرا و سردبیری فریدون جیرانی به صورت زنده پخش شده است، شنبه ۱۵ مهر در یازدهمین قسمت میزبان امین تارخ خواهد بود.
این برنامه ساعت ۹ شب به صورت زنده روی سامانه تی وی نت (tvnet. ir) پخش می گردد.
كیومرث پوراحمد، جواد عزتی، هومن سیدی، پیمان قاسم خانی، منیژه حكمت، حامد بهداد، حمید نعمت الله، محمدمهدی عسگرپور و ویشكا آسایش ورامبد جوان میهمانان قبلی برنامه زنده «سی و پنج» بوده اند.
همچنین بعد از پخش زنده این برنامه، تكرار ضبط شده آن روی چهار سامانه «فیلم نت»، «پلان»، «تی وی نت» و «آی نت» قرار خواهد گرفت و مخاطبان می توانند برنامه را مجددا تماشا یا دانلود كنند.
سامانه «تی وی نت»، محصول شركت نشر الكترونیك ایران، دارای «پروانه فعالیت اپراتور خدمات تلویزیونی مبتنی بر پروتكل اینترنتی (IPTV)» از سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.
امین تارخ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و مدرس رشته بازیگری است كه در فیلم های متعدد، تعدادی نمایشنامه و مجموعه تلویزیونی ایفای نقش كرده است. از معروف ترین نقش های وی نقش اول مجموعه تلویزیونی بوعلی سینا بود كه در سال ۱۳۶۴ از شبكه دو سیما پخش شد و جزو سریال های پرمخاطب تلویزیون بود.
او همینطور در سریال های مشهور دیگری همچون «سربداران» ساخته محمدعلی نجفی، «شیخ مفید» ساخته سیروس مقدم و فریبرز صالح، «معصومیت از دست رفته» ساخته داود میرباقری، «اغما» ساخته سیروس مقدم، «خسته دلان» ساخته سیروس الوند، «جراحت» ساخته محمد مهدی عسگرپور، «زمانه» ساخته حسن فتحی، «گاهی به پشت سر نگاه كن» ساخته مازیار میری و… به ایفای نقش پرداخت و برنده تندیس شبكه سوم سیما، تندیس حافظ مجله دنیای تصویر و تندیس جشنواره عاشورائیان را برای ایفای نقش در سریال «معصومیت از دست رفته» شد.
تارخ بازیگری در سینما را با حضور در فیلم «مرگ یزدگرد» ساخته بهرام بیضایی در سال ۱۳۶۰ آغاز كرد و بعد از آن در آثار متعددی به ایفای نقش پرداخت كه از مهم ترین آنها می توان به چمدان جلال مقدم، پرنده كوچك خوشبختی پوران درخشنده، سرب مسعود كیمیایی، پاییزان رسول صدرعاملی، مادرعلی حاتمی، دلشدگان علی حاتمی، سارا داریوش مهرجویی، پرونده هاوانا علیرضا رئیسیان، ساغر سیروس الوند، رئیس مسعود كیمیایی، پابرهنه در بهشت بهرام توكلی، پشت دیوار سكوت مسعود جعفری جوزانی و… اشاره كرد. آخرین حضور سینمایی امین تارخ ایفای نقش در فیلم سینمایی بن بست وثوق ساخته حمید كاویانی است.
او همینطور كاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم پرونده هاوانا و برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مكمل مرد برای فیلم ماه و خورشید ساخته محمدحسین حقیقی بوده است و در سال ۱۳۸۷ لوح افتخاری به عنوان «هنرمند ملی» دریافت كرد.
وی در سال ۱۳۷۳ نخستین مدرسه بازیگری را به نام «كارگاه آزاد بازیگری» در تهران تأسیس كرد كه یكی از معتبرترین مؤسسات آموزش بازیگری سینما در ایران به حساب می آید. فارغ التحصیلان كارگاه آزاد بازیگری تا سال ۱۳۸۷، تعدادی از جوایز هنرپیشه برتر را به خود اختصاص داده اند. از فارغ التحصیلان این مؤسسه كه وارد عرصه های بازیگری شده اند می توان افرادی همچون حبیب رضایی، مهتاب كرامتی، ترانه علیدوستی، شهاب كسرایی، پوریا پورسرخ، مریم بوبانی، بیتا بادران، غزل صارمی، مجید مشیری، رامین راستاد، مهدی امینی خواه، شبنم مقدمی، شهرام قاعدی، بیتا سحرخیز، شهناز شهبازی، مینا احمدوند، پاشا رستمی، فرانك حیدریان و … را نام برد. در سال ۱۳۷۹ این مؤسسه اقدام به برقراری ارتباط با سایر مدارس بین المللی آموزش بازیگری كرد و امین تارخ به مركز فیلیندرز درامای استرالیای جنوبی دعوت شد. او دو سال با عنوان مدرس در این دانشگاه تدریس كرد. تارخ از سال ۱۳۷۶ به عنوان یكی از چهره های برتر احیای تئاتر ایران شناخته شد. وی در هجدهمین جشنواره تئاتر و فیلم فجر هم به عنوان یكی از اعضای هیئت داوران و هم به عنوان یكی از كارگردان های هنری حضور یافت.

****
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر لزوم توجه هنرمندان به مسئولیت اجتماعی خویش، خاطرنشان كرد: هنرمندان در نگاه به جنگ هشت ساله نباید در گذشته باقی بمانند.
به گزارش روابط عمومی نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد شامگاه ۱۳ مهرماه بعد از تماشای این نمایش اظهار داشت: بسیار خوشحالم تماشاگر كار خوب ایوب آقاخانی شدم كه می توان او را یكی از همراهانی در تئاتر دانست كه به مسئولیت اجتماعی خویش توجه دارند و او به عنوان یك هنرمند هیچ وقت از یاد نمی برد كه كجاست و چگونه باید فكر، نگاه و كار كند.
او اضافه كرد: مسئولان وظیفه دارند حمایت كنند تا چنین محصولاتی تولید شود و چقدر خوب است كه در بعضی آثار تذكر لازم به مخاطب داده می گردد تا فراموش نكند كیست؛ كجاست و چه باید بكند.
وی با اشاره به اینكه تئاتر مسئولیت های بزرگی را برعهده دارد، خاطرنشان كرد: هنرمندان می توانند با داشتن بعضی از امكانات اندك و ناچیز، حرف های بزرگ و مهمی بزنند و البته زیرساخت فكری این كار هم بسیار مهم است؛ زیرا ما را به این مورد توجه بدهد كه مبادا نگاه به گذشته در همان گذشته بماند.
مرادخانی تصریح كرد: باید از گذشته پند گرفت و بر مبنای نتیجه گیری از آن، به قله های رفیعی در آینده رسید؛ ازاین رو ما در عرصه هنر به آثاری همچون "هفت عصر هفتم پاییز" نیاز داریم تا مردم و جوانان از موضوعاتی نظیر دفاع مقدس و جنگ هشت ساله به عنوان یك اتفاق مهم و ذخیره پیشرفت انسانی برای آینده خود استفاده كنند و البته هنرمندانی همچون ایوب آقاخانی هم به خوبی از این امر بهره گرفته اند.
بهرام ابراهیمی بازیگر تئاتر هم درباره این نمایش اظهار داشت: مشكل اصلی من با آثاری كه درباره قهرمانان جنگ هشت ساله یا اتفاقات قبل و بعد از انقلاب، تولید می گردد همواره این بوده كه در خیلی از آثار یا این افراد را در حد الوهیت بالا می بردند یا به صورت دقیق به زندگی ایشان نمی پرداختند؛ اما اتفاقی كه "هفت عصر هفتم پاییز" افتاد، لمس شاعرانه از زندگی قهرمان بود.
وی اضافه كرد: چنین اتفاقی در دو نمایش دیگر از سه گانه جنگ ایوب آقاخانی كه شامل "كابوس شب نیمه آذر" و "تكه های سنگین سرب" می شود، افتاده است. من هیچگاه نگاه شاعرانه از محمد جهان آرا ندیده و نشنیده بودم، اما این نمایش نگاه شاعرانه ای به جنگ(مقاومت) ۳۵ روزه خرمشهر دارد؛ روایتی از جنگ با دستان خالی در برابر یك ارتش تا بن دندان مسلح كه ایوب آقاخانی به این ماجرا، نگاهی شاعرانه و حماسی دارد.
نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» در دل داستانی عاشقانه نقبی به زاویه هایی از زندگی قهرمان ملی تاریخ جنگ ایران و عراق، شهیدمحمد جهان آرا می زند كه رحیم نوروزی و لیلا بلوكات نقش آفرینان آن هستند و صدای محسن بهرامی بازی آنها را همراهی می كند.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از: ساناز قراملكی مجری طرح و برنامه ریز؛ امیرحسن دوانی طراح صحنه و نور؛ آنكیدو دارش طراح فضاهای صوتی؛ لادن سید كنعانی طراح لباس؛ ارسلان آقاخانی طراح گرافیك؛ الهام صالحی طراح چهره پردازی؛ كیوان معتمدی مشاور نورپردازی؛ وحید لك مشاور عالی پروژه؛ هلن بهرامی دستیار كارگردان؛ سجاد سلمانپور مدیر صحنه؛ مهرنوش بیگ زاده منشی صحنه و دستیار تولید؛ علی مست عل پس آرایی تصویری؛ عارف عباسی گرافیك زنده، یاسمن طاهری خسروشاهی تبلیغات مجازی؛ ساناز قراملكی عكاس؛ هانیه خاكپور مسئول روابط عمومی.
نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» كه بلیت آن در سایت های ایران كنسرت به آدرس www. iranconcert. ir و ایران نمایش به آدرس www. irannamayesh. com به فروش می رسد، تولید موسسه "پوشه هنر پارس" است و هر شب (بجز شنبه) ساعت ۱۹: ۴۵ در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه خواهد رفت.

****
نمایشنامه خوانی نمایش«شاعر» با حضور میكائیل شهرستانی و پرستو گلستانی، روزهای ۱۵ و ۲۲ مهر در فرهنگسرای رسانه و شبكه‎های اجتماعی برگزار می گردد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای رسانه و شبكه های اجتماعی، این برنامه نمایشنامه خوانی كاری از آكادمی بازیگری «ژیوار» است كه با سرپرستی و كارگردانی میكائیل شهرستانی و بازیگران، پرستو گلستانی، مهدی جواهری، بهادر باستان حق، منیر ماندنی، ناهید فرهمند، احسان رحمتی، زهرا زمانی، نسترن صفوی، محسن زمانی و نغمه تقوی اجرا می گردد.
نمایشنامه «شاعر» اثری از داریو نیكودمی درباره یك موقعیت غیر منتظره است كه در آن دختر جوانی انتظار دارد كه شاعری فرهیخته بعد از ماه ها نامه نگاری به خواستگاری اش بیاید اما او مردی پول دوست و خسیس است كه هیچ تفاوتی با پدر و برادر كارخانه دار و دنیاپرستش ندارند.
علاقه مندان برای حضور در این برنامه نمایشنامه خوانی كه در دو نوبت ۱۵ و ۲۲ مهر از ساعت ۱۹ تا ۲۱ در فرهنگسرای رسانه و شبكه های اجتماعی برگزار می شود، می توانند از سایت تیوال به نشانیwww. tiwall. com و یا با استفاده از تماس با شماره های ۲۲۸۸۸۷۸۲ الی ۳ اقدام به رزو و تهیه بلیت كنند.
فرهنگسرای رسانه و شبكه های اجتماعی در ابتدای خیابان پاسداران، خیابان گل نبی، خیابان ناطق نوری، میدان قبا واقع است.


 

1396/07/14
18:56:02
5.0 / 5
5050
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال