دل نوشته هایی برای برگی از تقویم؛
سینماگران از روز ملی سینما نوشتند، اینجا رویاها فراموش نمی گردد
سام فیلم: سینماگران در روز ملی سینما از آرزوها، امیدها و نقدهایی كه به سینمای امروز ایران دارند، گفتند و هركدام به شكلی این روز را گرامی داشتند.
خبرگزاری مهر-گروه هنر-نیوشا روزبان: امروز ۲۱ شهریور ماه مصادف با روز ملی سینما در تقویم ایران است؛ روزی كه به روایتی سینما در ایران ۱۲۰ ساله می گردد. سینمای ایران طی این سال ها فراز و نشیب های بسیاری را پشت سرگذاشته و با تمام سختی ها همچنان به راه خود ادامه می دهد و در عرصه های جهانی هم خوش می درخشد و نام ایران را باافتخار در دنیا مطرح می كند.
به بهانه روز ملی سینما از ۴۷ فعال حوزه های مختلف در سینمای كشورمان خواستیم تا در جملاتی كوتاه احساس، آرزو و یا نقد خویش را درباره سینمای امروز بگویند كه حاصل این دعوت، نوشته هایی بسیار خواندنی است.
خبرگزاری مهر ضمن تبریك روز ملی سینما به همه دست اندركاران سینمای ایران از فعالان تولید و پخش و اكران تا مدیران این عرصه و مردم سینمادوست كشورمان، شما را به خواندن این دل نوشته ها دعوت می كند.
آناهید آباد/ كارگردان:
۵-۶ ساله بودم كه برای نخستین بار با پدرم به سینما رفتم. روی صندلی بادمجانی رنگ با دسته های چوبی كه تلاش می كردم دستان كوچكم را بر روی آن ها بگذارم نشستیم. چراغ ها خاموش و نور بر پرده تابیده شد... به دنیای رویا رفتم... فیلم تمام و چراغ ها روشن شد... از آن روز به بعد تخیل شد دلنشین ترین بازی كودكانه من... عاشق رنگ بادمجانی هستم...
محمد آفریده/ فیلمنامه نویس و تهیه كننده:
بنام خدا؛ سینما و هنر این مرز و بوم، آن وقت به مطلوب و مقصود خود نزدیك می گردد كه همه سلیقه ها، بدون حب و بغض و عادلانه در آن حضوری با نشاط داشته باشند.
محمدقاصد اشرفی/ سینمادار و رییس انجمن سینماداران:
ما سینماداران برای استقبالی كه طی یك سال قبل مردم از سینما داشتند بسیار خوشحال هستیم. می توان گفت سینماداری این روزها در صنعت سینما موفق تر از دیگر رشته ها و بخش ها است. امیدوارم شرایط بهتری برای جذب مخاطبان به سینما بوجود آید تا بتوانیم رضایت مخاطبان سینما كه همان صاحبان اصلی سینما هستند تامین نماییم.
بهرام ارك/ كارگردان فیلم كوتاه:
در روز ملی سینما می خواهم به مدیران سینمایی یادآوری كنم كه سینما تنها در تهران نیست و باید این اجازه داده شود كه سینما در شهرستان ها هم قوت بیشتری بگیرد. امیدوارم دولت از شهرستان ها در حوزه سینما حمایت كند تا در این حد سینما در تهران خلاصه نشود چونكه این خلاصه شدن تنها به ضرر سینما است. این درصد از خلاصه شدن كم كم به یك سندروم تبدیل گشته است كه همه فكر می كنند سینما را باید در تهران دنبال كنند. نباید فراموش كرد كه استعدادهای سینمایی تنها در تهران نیستند و در شهرستان ها هم می توان استعدادهای درخشان پیدا كرد.
دانش اقباشاوی/ كارگردان:
سینما، صنعتی است عجیب كه هنر را با رویا و رویا را با تفكر و تفكر را با انسان گره می زند. سینما را انسان می سازد و سینما خود انسان ساز است. سینما می تواند بسیار نجات بخش زندگی باشد و می تواند سخت خطرناك و ضد زندگی عمل كند. آرزو دارم تا همه ما در راه سینمای زندگی بخش و انسان ساز ادامه راه دهیم. انشاءالله.
مسعود امینی تیرانی/ كارگردان:
ما حدودا تبدیل گشته ایم به مجموعه ای از خواستن ها و نتوانستن ها و متاسفانه حجم این نتوانستن ها آنقدر در حال افزایش می باشد كه كم كم در حال فراموشی لذت سینما هستیم. امیدوارم روز سینما باز هم به ما یادآوری كند كه ما برای خواست آزادی و برای خواست لذت آفرینش وارد دنیای سینما شده ایم.
ناصر انتظاری/ دبیر انجمن صدای سینمای ایران:
متاسفانه سینمای ما این روزها حال خوبی ندارد و نمی توان از كلمات امیدواركننده و شاد برای آن استفاده نمود. در شرایط فعلی به جرات می توانم بگویم ۸۰ درصد از اعضای ما در انجمن «صدای سینمای ایران» بیكار هستند و تنها ۲۰ درصد از افراد به علت روابط ناسالمی كه در سینما وجود دارد، مشغول به كار هستند.
مهدی باقری/ مستندساز:
كاش همه مردم كشورم امكان رفتن به سینما را داشتند و كاش سینما رفتن و فیلم دیدن الزامی بود. كاش همه نوع فیلم امكان دیده شدن داشت. كاش فیلم مستند اجازه داشت اكران نامحدود شود. كاش اجازه می دادیم به واسطه فیلم های مستند مردم خودشان را ببینند نه اینكه صرفا با دیدن فیلم سرگرم شوند. كاش قهرمانان فیلم های این مردم خودشان بودند و نه قهرمانان پوشالی. كاش مردم می خواستند خود واقعی شان را می دیدند. كاش مردم كشورم از دیدن فیلم های سهراب شهید ثالث صندلی سینما را پاره نمی كردند. روز ملی سینما مبارك...
عباس بلوندی/ طراح صحنه و لباس:
واقعیت این است كه حال سینمای ایران خوب نیست و شرایط كاری در سینما بسیار بد شده است و سینماگران از نظر مالی در شرایط مناسبی قرار ندارند. شرایط به گونه ای است كه دغدغه مملكت فیلمسازی و سینما نیست و دولتمردان بیشتر به فكر تامین نیازهای اولیه مردم جامعه هستند. می توان اظهار داشت كه سینما با تنفس مصنوعی خود كه شامل اكران فیلم های طنز است به حیات خود ادامه می دهد. سال های قبل نهادهای دولتی برای ساخت فیلم با یكدیگر رقابت می كردند اما امسال بودجه ای برای تولید فیلم ندارند. اگر شرایط اینگونه پیش رود سال آینده دیگر فیلمی به مرحله تولید نمی رسد. در مجموع می توانم بگویم با عنایت به تحریم هایی كه در راه می باشد، چشم انداز خوبی در حوزه سینما نمی بینم.
منصوره بسمل/ مدیر روابط عمومی پروژه های سینمایی:
سینما، هنر تصاویر متحرك است؛ رسانه ای بصری كه به بیان داستان ها و واقعیت ها می پردازد. سینما پرده رنگینی از گذشته حال و آینده است. با سینما و سینماگر مهربانتر باشیم.
مهدی بوستانی/ كارگردان فیلم كوتاه:
از نظر من مثل اینه كه به یك زن سیاه پوست بگی ایشالا بچه سفیدت، اون هم وقتی داری می بینی شوهرش هم سیاه پوسته. خب معلومه كه وقتی به مون بگن «ایشالا فیلم بلندت» به مون برمی خوره وقتی فیلم كوتاه برامون جدی تره...
سینما هم مثل عالم انسانی با همه نژادهایش زیبا است؛ كوتاه، بلند، مستند، داستانی، انیمیشن و البته همینطور با تجربیات نژادی دورگه و سه رگه اش. پس روز سینما بر همه دست اندركاران نژادهای مختلفش مبارك.
احسان بیگلری/ كارگردان و فیلمنامه نویس:
«زندگی را از سینما آموختیم و زندگی هم درست مثل گلن فوردِ «تعقیبِ بزرگ» از ما انتقام گرفت. نامه های فرانسوآ تروفو نشان می دهند چگونه چیزهایی كه می گوید در برابر چیزهایی كه نمی گوید و دیده می شوند پیروز می گردد. این رنج های ماست كه زبان باز می كند و می گوید و می گوید و می گوید، اما این زجرها انگار از دلِ سینمای صامت بیرون پریده اند، هستند و ادامه دارند، اما صدایی ندارند. شاید فرانسوآ مرده باشد، شاید من زنده باشم. اما چه فرقی می كند؟/ ژان لوك گُدار» (از كتاب مثل عكسی سیاه و سفید _۱۰۰ نامه فرانسوآ تروفو_ به كوشش ژیل ژاكوب و كلود دُ ژیوْرای با پیش گفتاری از ژان لوك گُدار ترجمه محسن آزرم.)
تینا پاكروان/ كارگردان، تهیه كننده و بازیگر:
امروز روز ملی سینمای ایران است سینمایی كه در جهان پرچم كشورمان را همیشه افراشته نگاه داشته و این روایت تصویری برخاسته از فرهنگ بومی و ملی ما را بین المللی كرده است. باشد تا روزی به همان اندازه كه بیرون این مرز ارج دارد در داخل این سرزمین جدی گرفته شده و حرمت ببیند. سینمای ملی ایران بین المللی ترین پرچم فرهنگی ما در جهان است كه همیشه افراشته باد.
مجید توكلی/ نویسنده و كارگردان:
سینما روح جوان می خواهد. جان تازه می خواهد. سینمای امروز ما نفس تازه و سبز می خواهد. ای كاش آن هایی كه بازنشسته هستند، قبول كنند در ادامه این مسیر، فقط تماشاگر خوبی باشند.
نیما جاویدی/ كارگردان:
۷ سالم بود كه مطمئن شدم خلبان می شوم
۱۱ سالم كه شد شیفته موسیقی شدم
در ۱۳سالگی زندگی خودم را در فوتبال یافتم تا اینكه در ۱۵سالگی...
عاشق سینما شدم!
عاشق سینما شدم!
عاشق سینما شدم!
عزیزالله حاجی مشهدی/ منتقد فیلم و مدرس سینما:
سینما به طرز شگفت انگیزی جذاب و پركشش است. هنری متعالی كه بعنوان پدیده ای پرشگفت سیار شبیه زندگی ماست. در روز ملی سینما ضمن كوشش برای رشد و ارتقای سینملی ملی مان این هنر پرجاذبه و فراگیر را پاس بداریم كه به راستی آینه زندگی ماست.
مریم حق پناه/ مستندساز:
امروز در قرنی كه خشونت و عدم امنیت بیدادگر است شاید سینما تنها ریسمان نجات فرهنگ باشد. سریع ترین راه انتقال اندیشه و فكر برای ارتباط گسترده انسانی سینما است و سینمای مستند بی آنكه دروغ بگوید در ارتباط های انسانی بعنوان نوع موثر سینما عمل می كند، همان گونه كه از آغاز سینما بی ادعا واقعیتی را روایت كرد. روز ملی سینما مبارك...
محمد حمزه ای/ كارگردان:
در زمان اكنون یعنی هزاره سوم با این همه سرعتی كه در حوزه فناوری در عالم هستی داریم ولی هنوز وجوهی پنهان و دست نیافتی برای انسان هست كه با هیچ علمی دست یافتنی نیست و راهی برای رسیدن به آن هنوز پیدا نشده است كه آن وجهه دسترسی به عالم خیال و وقوع رویا است ولی همه آن دوری را به زبان سینماست كه می توان دست یافتنی كرد و با آن سفری به عالم رویا داشت. انسان امروزی تنهای تنهای تنها میان روزگارانی كه پر از استرس و اضطراب غم نان و جنگ و چند پاره گی هم نوعانش حیران است، به پلك زدنی هر آنچه كه می خواهد می تواند برای بدست آوردنش تصویر و تصور داشته باشد چون سینما هست. پس ما چقدر خوشبختیم كه سینما هست و می توانیم ساعاتی بدون معراج، عروج داشته باشیم. روز ملی سینما مبارك...
محمد حیدری/ تهیه كننده و دبیر سابق جشنواره فیلم فجر:
سینمای شریف و مظلوم ایران در این روزهای سخت بیش از هر زمان دیگر محتاج همدلی و توجه و مهربانی است. بكوشیم در كنار هم این روزهای سخت را پشت سر بگذرانیم، قدر داشته هایمان را بدانیم و بزرگان این خانواده را بیشتر پاس بداریم. خیلی زود دیر می گردد. روز ملی سینما مبارك...
محمدرضا خردمندان/ كارگردان:
وقتی چهارده ساله بودم مطمئن بودم كه می خواهم «نقاش» بشوم. اما وقتی «سینما» را شناختم فهمیدم نقاش یكی از چیزهایی است كه می خواهم بشوم!
مهدی دلخواسته/ عكاس:
دوست دارم جایگاه سینما از یك سرگرمی صرف نزد مخاطبان ارتقا پیدا كرده و به رسالت فرهنگی خود نزدیك شود. در سینما، ما سینماگران هستیم كه با به كارگیری تركیبی خاص در كنار سایر مسائل تكنیكی، به بیان و بازگویی بخشی از زندگی می پردازیم. گاهی هدف صرفا مستندسازی و آگاه كردن دیگران است و گاهی با به كارگیری هوشمندانه ابزار، مخاطب به سمت و سویی خاص كه از نظرسینماگر، مسیر درست به حساب می آید، سوق داده می شود. امیدوارم بتوانم سینمایم را در هر ۲ مسیر به بهترین شكل ادامه دهم.
بهرنگ دزفولی/ عكاس:
سینما به مانند جادوگری است كه عاشقانه در آغوش می گیری و این عشق آسمانی می گردد و هیچگاه هیچ عشق زمینی نمی تواند جایش را بگیرد و آنقدر در آغوش این جادوگر می مانی تا سفر زمینیت به آخر برسد. روز ملی سینما به تمامی عاشقان واقعی واقعی سینما مبارك باد.
شادمهر راستین/ منتقد و فیلمنامه نویس:
چه ارزان سینمای رویایی مان را می فروشیم و چه ساده رویاهایمان را فراموش می نماییم.
آرش رصافی/ كارگردان فیلم كوتاه:
آن دقایق و لحظاتی كه از زندگی می ماند آن دقایق و لحظاتی كه ارزش ماندن دارد آن برشی از زمان و ذهن در گذر تجربه زیست، كه باید بماند، حبس می گردد در چارچوب پرده سفید....
در آن دقایق همه جهان گذشته بر ذهن و زمان خالق را با جادوی سینما تجربه می نماییم و انسان تر می شویم همچون یك مخلوق خلف.
علی زمانی عصمتی/ كارگردان:
مادرم عاشق سینما بود و من خوشحالم كه آخرین سال عمرش را در فیلمم ثبت كردم. سینما این قدرت را دارد كه مادر را تا ابد زنده نگه دارد. روز سینما بر همه عاشقان زندگی مبارك باشد.
مسعود سلامی / فیلمبردار:
خیلی دوست داشتم چند جمله ای در تمجید از این روز مهم بگویم، اما همان طوری كه پرواضح است امسال در روز سینما حال و روز اهالی آن خوش نیست. امیدوارم در این وضع و اوضاع معیشتی همه گی حواسمان به روزمرگی تمام دستیاران و افراد ضعیف تر این هنر باشد...
امیر سحرخیز/ انیماتور و رییس هیات مدیره صنف انیمیشن:
سینما و انیمیشن، خلق ۲۴ رویا در ثانیه...
احمد طالبی نژاد/ منتقد:
واقعیت این است كه جهان امروز بدون عنصری به نام سینما قابل تحمل نبود. مردم بخشی از رویاهایشان را بر پرده سینماها می بینند؛ رویاهایی كه امكان دارد در واقعیت امكان برآورده شدن نداشته باشند، ازاین رو انسان معاصر خوشبخت است كه با معشوقی به نام سینما حشر و نشر دارد. روز ملی سینما مبارك...
امیرحسین علم الهدی/ كارشناس و مدیر سینمایی:
«سینما یكی از مظاهر تمدن است!» این جمله را نه یكی از روشنفكران و نه یك سینماگر و نه یكی از اهالی هنر گفته است! این سخن، سخن یك مرجع بزرگ دینی است (امام خمینی ره) آن هم در زمانه خون و آتش و بدانیم سینمای ایران در این چهار دهه هرچه دارد از نگاه جامع این مرجع و رهبر دینی است...
روز سینما به «اهالی جامع نگر» در تمام ابعاد زندگی، مبارك باد...
مرجان علیزاده/ پخش كننده خارجی فیلم:
سینمایی بودن، شغل نیست. این كلمه ها چنان در تار و پود زندگی آدم «سینمایی» نفوذ می كند كه در بسیاری موارد راه را بر روی خیلی از آرامش های زندگی می بندد و در عین حال آرامش و سكونی از جنس خودش را در زندگی جاری می كند. روز ملی سینما مبارك...
حامد عنقا/ نویسنده و كارگردان:
سینما را چون از خیل هنرها می شناسیم و هنر را مترادف زیبایی، گاه دچار این سوتفاهم می شویم كه سینما جلوه گر زیبایی است و گاه آن را در ذات خود زیبا می پنداریم. لیكن اگر فارغ از پرده ها نگاه نماییم و زیر ذره بینی به دور از شیفتگی، آن را تقدیس گر زشتی و بازتولید كننده تاریكی هایی می یابیم كه در ژرفای ذهن مان خفته و حتی از بیان آن در خلوت مان می هراسیم. والتر بنیامین می گوید تمام چیزهایی كه زیبا می دانیم نمایانگر ناسازه هاست و امبرتو اكو تاریخ زشتی را در شرح چیزهایی می نویسد كه گاه با زیبایی آنها سخن سرایی كرده ایم. سینما این حال نشئه آوری را در تو بوجود می آورد كه با هر آنچه می هراسی روبرویت كند.
محمدحسین فرح بخش/ تهیه كننده و كارگردان:
اگر حرف من شرك نبود می گفتم سینماگر هم خالق است چون كه اثری را از عدم به وجود می آورد. البته این را هم باید تاكید كنم كه خداوند است كه سینماگر را خلق می كند. در روز ملی سینما آرزو می كنم تا سینماگران قدر خویش را بدانند و هیچگاه جایگاه خویش را فراموش نكنند و تلاش كنند تا با آثار خود به مردم كشورمان امید دهند.
غلامرضا فرجی/ سخنگوی شورای صنفی نمایش:
معتقدم سینما در مثلثی قرار دارد كه ۲ ضلع آن مخاطب، فیلم و ضلع دیگر آن حق انتخاب برای تماشای فیلم است. امیدوارم مردم كشورمان در كنار خانواده های خود بهترین لحظات را در سینما سپری كنند.
علی قائم مقامی / تهیه كننده و مدیر تولید:
سینما پرقدرت ترین رسانه در دنیای امروز است. تولید فیلم هم اكنون در ایران بسیار گران شده و پروسه پخش و عقد قرارداد با سرگروه سینماها از خود ساخت فیلم پیچیده تر است. ضمن اینكه با ورود پول های مشكوك به سینما و پرداخت دستمزد غیرمتعارف به بعضی از عوامل، قواعد تولید فیلم به هم ریخته. عملا امكان فیلمسازی با این شرایط برای فیلمسازان مستقل بسیار دشوار است. فقط باید دعا نماییم كه شرایط بهتر شود!
علیرضا قاسمی / كارگردان فیلم كوتاه:
دری باز میشه و ما رو به دنیاهای مختلف پرت می كنه... اگه اسمش معجزه نیست پس حتما سینماس... خوشحالم در زمانی زندگی می كنم كه سینما اختراع شده است.
حسین قناعت/ كارگردان:
سینما امروز كامل ترین هنر و زیباترین زبانی است كه می تواند پیام انسان ها را فارغ از زبان و فرهنگ، منتقل كند و از این زاویه پیام آور صلح و دوستی در جوامع باشد. این ظرفیت و امكانی است كه امروز ایران هم از آن بهره مند است و باید قدرش را بدانیم.
محمد كارت/ كارگردان:
سینما را می توان یك قمار بزرگ زندگی برای سینماگران و كسانی كه در این حوزه فعالیت می نمایند، دانست. همینطور سینما یك لذت بی نهایت برای تماشاگران سینما است. در این قمار زندگی، یك سینماگر می تواند زندگی خویش را ببرد و یا ببازد و آن تماشاگری كه آثار سینمایی را می بیند می تواند از آن زندگی یاد بگیرد.
محسن كیایی/ بازیگر و فیلمنامه نویس:
سینما هم مانند تمام مسایل دیگر در جامعه امروز مانند مسایل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دچار مشكلاتی شده است. در واقع می توان گفت متاسفانه در همه امور و مشكلات خود سطحی برخورد كرده ایم و هیچگاه عمق را در نظر نگرفته ایم و همیشه به صورت سطحی مشكلات فرهنگی، هنری و حتی سیاسی خویش را برطرف كرده ایم. این سطحی بودن سبب می گردد اگر مشكلی در عمق وجود داشته باشد یك روز خویش را نشان دهد. معتقدم امروز هم دچار همین شرایط هستیم و همیشه از راهكارهای عامی و كوتاه مدت بهره برده ایم و به صورت ریشه ای روی مسایل كار نكرده ایم. در چنین شرایطی سینما مانند دیگر پدیده های اجتماعی دچار ضعف و مشكل است و خدا می تواند به آن كمك نماید.
كیوان كثیریان/ منتقد:
وجود روز ملی سینما در تقویم رسمی كشور یك غنیمت به حساب می آید، چون كه تعدادی از مردم سینما را یاد می كنند و این امر سبب می گردد تا سینما فراموش نشود اما مساله مهمی كه در سینمای ایران وجود دارد این است كه باید تلاش شود تا رونق آن به اندازه ای باشد كه هر روز را روز سینما بدانیم چونكه سینما جزو نافذترین و مهمترین سرگرمی ها و رسانه ها در دنیا به حساب می آید. معتقدم مهمترین اتفاق در سینما این است كه مردم هرچه بیشتر به سینما بروند و در كنار آن فیلم های خوبی ساخته شود، فضای سینما رونق پیدا كند و سالن های سینما پر و تعداد آن بیشتر شود. وجود این اسم در تقویم اتفاق خوبی است اما اتفاق بهتر این است كه فضای سینما آرام و پررونق باشد.
پژمان لشگری پور/ تهیه كننده و مجری طرح:
سینما از الزامات و شاخصه های جوامع مترقی یا در حال پیشرفت و در عین حال دارای آرمان است.
مجیدرضا مصطفوی/ كارگردان:
از نخستین تصاویری كه بر پرده سینما در خاطرم مانده (جشنواره بین المللی فیلم های كودكان و نوجوانان، مرور آثار كلاسیك و ما گروه اندك داوران كودك) حدود ۲۵ سال قبل است؛ كودكان روستایی در قامت كابوهای آفتاب سوخته، هفت تیرهای پر از خالی را در دوئلی سخت به سمت هم گرفته اند، خشم ساختگی چشمان مظلومشان متاثر از تماشای وسترن دیشبِ تلویزیون دیدنیست. شلیك می كنند و به سمت هم هجوم می آوردند، هفت تیرها در بازی كودكانه آنها می شكند. شادی و غم، دوستی و كدورتِ كودكانِ «هفت تیرهای چوبی» وصف تمام این روزهای ماست.
در این سال ها به جرات می توان گفت یكی از معدود تجربیات گروهی و در كنار هم بودن و لمس لحظات ناب و خوش مردم با تمام بزنگاه های سخت و تلخ اجتماعی و سیاسی ایران همچنان درون همان سالن های تاریك سینما رقم خورده است. از صدای بلند خنده تا صدای آرام هق هق گریه...
سینمایی كه به تنگی نفس دچار شده ولی از نفس نیفتاده است. درمانش باید كرد ولی به دست معتمد حاذق...
میثم محمدی/ منتقد و مدیر روابط عمومی پروژه های سینمایی:
سینما رفیق خوب و همراهِ شادی و غم، سیاهی و سپیدی و بازآفریننده دنیای احساسات درون و بیرون انسان و محیط پیرامون اوست و از دیرباز تا به امروز به تمام زبان ها روایت كرده و زشتی و زیبایی های فراوانی را به تصویر كشیده است.
در روزهای تلخ امروز و تكثرِ ظهورِ پلشتی ها و غلتیدن انسان به انزوایی ناگزیر، سینما مامن تنهایی، تفكر و غوطه خوردن در مجراهای پیچیده جهانِ تكیده و لاغر امروز است. بی گمان در افولِ امید و فقدان تدبیر جامعه امروز، روز سینما یكی از معدود برگ های سبز و پرامید تاریخ خواهد بود كه باید آن را پاس داشت و چشم به پرده پربار آن دوخت.
پژمان مظاهری پور/ مستندساز:
انسان از گذشته های دور دوست داشت تا قصه بشنود. بعدها قصه هایش را با تئاتر و كتاب می شنید و با اختراع سینما قصه گوی بی همتایی پیدا كرد كه حدیث نفسش را می گفت و در دنیای امروز قصه حقایق را از زبان سینمای مستند می شنویم.
رضا مقصودی/ فیلمنامه نویس و كارگردان:
جهان امروز بی سینما تحقق پیدا نمی كرد. پس از ظهور سینما بشر طور دیگری به دنیا نگریست و طور دیگری زندگی كرد. جهان پیشرفته امروز بسیار مدیون سینماست. آیا در جهان آینده سینما جایش را به رسانه های كوچك و جیبی خواهد داد؟
مهدی نادری / كارگردان:
دیگه به نظرم با این اوضاع یا سینما مارو می كشه یا ما باید سینمارو بكشیم. می دونید چرا؟ یه نیگا به نوابغ امروز سینما بكنید. اعتماد به نفساشون داره سینماگرارو می كشه!
حسین نمازی/ كارگردان:
سال هاست در پس ذهن من این مساله جولان می دهد كه اگر سینما نبود، عاشق چه می شدم؟ پاسخش را هیچگاه ندانستم اما یك چیز را خوب می دانم؛ روزی كه سینما برای من تمام شود، دنیا هم برایم به آخر خواهد رسید.
هارون یشایایی/ تهیه كننده:
آرزوی من این است كه سینمای ملی كشورمان نسبت به قبل بارورتر شود و بتواند مرزهای كشور را پشت سر بگذارد و تبدیل به یك سینمای جهانی شود. البته این جهانی شدن بی گمان باید با استفاده از فرهنگ ملی كشورمان و اخلاقیت و روش زندگی مردم خودمان باشد. تاكید می كنم كه سینمای ملی ما باید متعلق به مردم باشد نه به جایزه های بین المللی تعلق داشته باشد.
این مطلب سام فیلم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب