سیاوشی: جشنواره ی تئاتر دانشجویی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی كشور است
سام فیلم: عضو كمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: جشنواره ی تئاتر دانشگاهی به یكی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی كشور بدل شده است.
طیبه سیاوشی در گفت و گو با ایسنا، تداوم برگزاری پررنگ جشنواره ی تئاتر دانشگاهی را در گرو مساعدت جدی وزارتخانه های علوم و فرهنگ دانست.
نماینده مردم تهران در مجلس با تشریح مشاهداتش از جشنواره تئاتر دانشگاهی، اظهار داشت: به دعوت مسؤولان برگزاركننده ی جشنواره ی تئاتر دانشگاهی، در پردیس دانشكده ی هنرِ دانشگاه تهران تماشاگرِ تئاتر «دریم لند» در سالن استاد سمندریان بودم. حجم علاقه مندان به حدی بود كه به سختی توانستیم وارد سالن شویم و عده ی زیادی، از ورود به سالن بازماندند. بدون اغراق، این اثر دانشجویی، همه ی ما را شگفت زده كرد و حتی می توان گفت در كلاسی برتر از تئاترهای غیردانشگاهی قرار داشت.
وی افزود: جشنواره ی تئاتر دانشگاهی، امروزه دیگر به یكی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی كشور بدل شده است. این رویدادِ جریان ساز، در ابتدا به همت جهاد دانشگاهی و با پیام ویژه ی رئیس جمهور وقت در سال ۱۳۶۴ فعالیت خودرا شروع كرد. پیام ویژه ی مقام معظم رهبری درباب راه اندازی این جشنواره در آن سال، نشان دهنده ی دغدغه مندی ایشان و ضرورت توجهِ ویژه به این عرصه است. خصوصاً كه سال ۶۴، كشور در كورانِ دفاع مقدس و درگیر مشكلات متعددی بود؛ اما هیچ گاه این دیدگاه در باور رئیس جهمورِ وقت وجود نداشت كه به بهانه ی جبهه و جنگ و فضای انقلابی، مسائل فرهنگی به گوشه ی عزلت رانده شود. به همین علت بود كه این جشنواره، در همان چنددوره ی نخست، توانست چهره های جوان و خلاقی را در زمینه ی كارگردانی، نمایشنامه نویسی و بازیگری به تئاتر ایران معرفی نماید.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس افزود: با برگزاری این جشنواره در ۱۵ دوره، جشنواره ی دیگری از سال ۱۳۷۶ به عنوانِ بخشِ جانبیِ جشنواره ی تئاتر فجر و در چارچوب دانشجویی آغاز به فعالیت كرد؛ و امروز كه در بیست ودومین دوره ی آن به سر می بریم، مستقل از جشنواره ی فجر به حیات خود ادامه می دهد. فضای تئاترهای دانشگاهی، دارای نگاهی بسیار جسورانه است، صرفاً بازتولیدكننده ی تئاترهای خارج دانشگاه نیست و در بطن خود، ایده های ناب، خلاقانه و نو به همراه دارد. این مسئله، مؤیدِ این است كه آزادی عمل نسبی در ایده های هنری و اجرای آن، تا چه حد می تواند روی محتوا، كیفیت و حتی فرمِ یك اثر هنری تأثیرگذار باشد.
سیاوشی با انتقاد به كاهش شدید بودجه جشنواره تئاتر دانشگاهی، اظهار داشت: نكته ی عجیب و شاید تأسف بار برای این جشنواره، این است كه بنا به گزارش مسئولان برگزاری، رقم بودجه ای جشنواره ی این دوره، كاهشی قابل توجه داشته است و حتی همین میزان هم، هنوز به صورت كامل تخصیص نیافته است. بدین سبب فعالیت های دانشجویان در این دوره، فعلاً به صورتِ اعتباری در حال انجام می باشد و با این روند، تهیه ی جوایز برگزیدگان و دستمزد داوران با تأخیر مواجه خواهد شد و انگیزه های دانشجویی را از بین خواهد برد.
نماینده مردم تهران در مجلس اشاره كرد: هرچند مشكلات بودجه ای در همه ی بخش ها وجود دارد اما بی اهمیتی به حوزه ی فرهنگی و كاهش بودجه ی این بخش برای جبران كسریِ بودجه در بخش های دیگر، به هیچ عنوان سزاوار نیست. در این راستا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند بعنوان حامی و نه متولی، به رونق این جشنواره كمك نماید. دانشگاه ها باز می توانند با پشتیبانی از گروه های تئاترِ دانشگاه خود كه در این جشنواره حاضرند، قسمتی از بار مالی را به دوش كشند تا اداره كل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تمركز بیشتر و بهتری روی ارتقای سطح كیفی این برنامه داشته باشد. بدون این مهم، شاهدِ تعطیلی این جشنواره یا دست كم خنثی سازی و خشكاندنِ چشمه ی جوشنده ی این هنرِ فاخرِ دانشجویی خواهیم بود.
منبع: سام فیلم
این مطلب سام فیلم را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب