بعد از تایید شیوه نامه تشكیل انجمن های صنفی هنری در وزارت كار

تعریف هویت شغلی هنرمندان در مرحله ی جدی

تعریف هویت شغلی هنرمندان در مرحله ی جدی به گزارش سام فیلم سرانجام پس از مدت ها تلاش و پیگیری، شیوه نامه تشكیل و فعالیت انجمن های صنفی هنری به تصویب وزارت كار رسید و به زودی هنرمندان رشته های گوناگون بعنوان شاغل در این وزارتخانه شناخته خواهند شد.


امنیت شغلی هنرمندان و تعریف فعالیت هنری بعنوان شغل، مطالبه ای است که سال هاست از جانب هنرمندان گوناگون بخصوص خانه های تئاتر، سینما و موسیقی پیگیری شده است و حال پس از تصویب شیوه نامه تشکیل انجمن های صنفی در وزارت کار، تازه ترین مرحله اجرایی این مطالبه انجام شد.
در همین زمینه ایرج راد که بعنوان نماینده هنرمندان تئاتر پیگیر این مطالبه بوده است، به ایسنا اظهار داشت: خوشبختانه شیوه نامه اجرایی تشکیل و فعالیت انجمن های صنفی، پس از تایید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اخیرا در وزارت کار هم تایید شد و از این پس انجمن ها و خانه های هنری که می خواهند بعنوان انجمن صنفی فعالیت خویش را آغاز کنند، امور خویش را به طریقی که در این شیوه نامه مشخص شده، انجام خواهند داد.
او افزود: از آنجاکه خانه های تئاتر، سینما و موسیقی، پیشتر انجمن های زیر مجموعه خود را ایجاد کرده اند، بلافاصله پس از اعلام تایید شیوه نامه در وزارت کار، هر یک از انجمن هایشان، سه نفر را بعنوان هیات موسس معرفی می کنند که مسئولیت پیگیری انجمن های صنفی را بر عهده خواهند گرفت.
راد تصریح کرد: تمام موارد در رابطه با تشکیل و چگونگی فعالیت انجمن های صنفی هنری در این دستورالعمل وجود دارد و با اجرایی شدن آن، به زودی هنرمندان هم بعنوان شاغل در وزارت کار شناخته می شوند و از تمام حقوق شاغلان در این وزارتخانه همچون بیمه بیکاری و... بهره مند خواهند شد.
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر افزود: هم اکنون کمیسیونی متشکلی از 7 نماینده از رشته های گوناگون هنری و رسانه که اعضای منتخب خانه ها و صنوف هنری هستند، بررسی و تایید تشکیل انجمن های صنفی هنری را بر عهده خواهند داشت.
با تایید این شیوه نامه، هنرمندان می توانند عضو صنف هنری در رابطه با رشته هنری خود شوند و از تمام مزایایی که شاغلان در وزارت کار بهره مند هستند، برخوردار شوند.
راد پیش از این به ایسنا گفته بود که اجرایی شدن مصوبات این شیوه اجرایی بر عهده کمیسیون بند ۴ است که اعضای انجمن های صنفی متشکل از یک نماینده از تئاتر، یک نماینده از سینما، یک نماینده از موسیقی، دو نماینده از هنرهای تجسمی و دو نماینده از رسانه هستند، را شامل می شود.
نحوه عملکرد این کمیسیون در ابلاغیه ای که پیش از این برای وزارتخانه های کار و فرهنگ و ارشاد ارسال شده، مشخص شده است.
به قول ایرج راد، این کمیسیون موظف است در دو سال آینده انجمن های صنفی را سر و سامان دهد.
تا زمان شکل گیری کانون فراگیر سراسری انجمن های صنفی فرهنگ و هنر و رسانه، کمیسیون ماده ۴ که در تاریخ ۲۲ آبان سال ۹۸ به تصویب هیات وزیران رسیده است، به جای این کانون فعالیت می کند و با تشکیل این کانون سراسری، تمام وظایف این کمیسیون به هیات مدیره کانون منتقل خواهد شد.
با شکل گیری کانون فرهنگ، هنر و رسانه، تمام شاخه های هنری بعنوان شغل در وزارت کار ثبت می شوند و از تمام مزایای مشاغل دیگر همچون حق بیمه، بیمه ایام بیکاری و... بهره مند خواهند شد.
هم اکنون هنرمند بودن شغل محسوب نمی گردد و این مسئله ای است که هنرمندان سال ها به دنبال حل آن بوده اند و اخیرا بحران کرونا ثابت کرد که حرفه های هنری اگر بعنوان شغل ثبت نشوند، تا چه میزان صدمه پذیر و شکننده اند.






1399/03/04
15:33:20
5.0 / 5
3175
تگهای خبر: تئاتر , سینما , موسیقی , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال