آخر جشن سینما با ركوردداری بدون تاریخ، بدون امضاء

آخر جشن سینما با ركوردداری بدون تاریخ، بدون امضاء سام فیلم: بیستمین جشن خانه سینما در حالی به آخر رسید كه فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» با پنج تندیس ركورددار كسب جایزه شد و حامد بهداد هم تصریح كرد: هر كس مانع آبادانی این ملك شود خائن و دشمن است.


به گزارش سام فیلم به نقل از ایسنا، آیین پایانی جشن خانه سینما با حضور جمعی از سینماگران و مردم شامگاه شنبه ۱۰ شهریور ماه در تالار وحدت برگزار گردید و برگزیدگان یكسال سینمای ایران با رای اعضای آكادمی عرضه شدند.
در این مراسم فیلم برادران جلیلوند پنج جایزه گرفت و بعد از آن فیلم «خوك» مانی حقیقی با سه جایزه در رتبه بعدی قرارگرفت.
همچنین فیلم های «به وقت شام» حاتمی كیا، «سد معبر» محسن قرایی و «سارا و آیدا» مازیار میری هر كدام دو جایزه گرفته و در رتبه سوم قرار گرفتند.



در شرایطی كه جشن خانه سینما كه امسال به ریاست علی نصیریان برگزار گردید با تغییراتی در جهت صرفه جویی در هزینه ها همراه شد؛پیش از این گمانه زنی شده بود كه شاید با حذف برپایی جشنی بزرگ و دعوت از اعضای خانه سینما، مراسم به صورت زنده و با معرفی برگزیدگان دنبال شود كه در نهایت دست اندركاران این رویداد تصمیم گرفتند مراسمی مختصر را نسبت به سال های قبل ـ كه با حضور گسترده مردم همراه می شد ـ برای اهدای تندیس ها در تالار وحدت برگزار كنند.




علی نصیریان: من در جریان آرا نیستم
نصیریان، رییس جشن خانه سینما در ابتدای این مراسم بیان كرد: در دوران ما كار كردن خیلی سخت بود و امیدوارم شما این سختی ها را نكشید. سینما واقعا رشد كرده است.
او با اشاره به شهرداد روحانی اظهار داشت: به آقای روحانی می گفتم (البته ایشان كه اینجاست نه آن روحانی، كه این اشاره كنایه گونه سبب تشویق حضار شد) توسعه فرهنگی حاصل همین ارتباط فرهنگی و به خصوص كتاب و اینترنت است و این جشن ها در حوزه فرهنگ خیلی خوب است اما امیدوارم منجر به دوستی بیشتر شود و كمتر به خلاف آن تبدیل گردد چون بنیاد هنر؛ دوستی و مهر و نیكی است.
او اضافه كرد: رقابت ها همه جای دنیا هست و خوب است كه اینجا هم باشد. البته من در جریان آرا نیستم ولی گفته شد كه كسی اعمال نفوذ نكرده و نتایج برپایه آرا به دست آمده است.

وی افزود: ملت ما الان به موسیقی و نمایش خیلی نیاز دارد و اینجا برای همین موسیقی فاخر ساخته شد و باید باشد و بزرگانی مثل آقای روحانی(شهرداد روحانی) این راه را دنبال می كنند همانطور كه كیارستمی ها، كیمیایی ها، مهرجویی ها و...انجام دادند.
رییس جشن خانه سینما تصریح كرد: همان فیلم فارسی را كه می گویند بد بود، چیزی بود كه مردم را با سینما آشنا كرد پس باید احترام اینها را نگه داشت. تئاتر هم همینطور است و سبب افتخار است كه بچه های ما تئاتر ایران را در جهان اجرا می كنند. ما باید جور این فرهنگ و هنر را بكشیم چون برای اینجا هستیم. ما می توانیم فیلم و تئاتر خوب تولید نماییم.


شاهسواری: جای 5500 عضو خانه سینما اینجا خالی است
منوچهر شاهسواری هم به دعوت محمدرضا شهیدی فر مجری مراسم روی صحنه حاضر شد و در سخنانی كوتاه اظهار داشت: راز ماندگاری سینمای ایران همین است كه نقطه به نقطه چیزی جز عشق و جوشش ندارد. سینمای ایران متعلق به این سرزمین است و چه وسیله ای گرانقدرتر از سینما برای به تصویر كشیدن. شاید در بعضی ارتباطاتی كه ما داشتیم در معنای برگزاری جشن و انتشارش خطا كردیم كه اینگونه عنوان شد كه ما نمی خواهیم جشن برگزار نماییم چون نمی شد در بیستمین جشن، داوری و برگزیده داشته باشیم اما مراسم نداشته باشیم. با این وجود جای اهالی خانه سینما یعنی ۵۵۰۰ نفر خالی است و شرمنده ام كه این امكان فراهم نشد كه همه اینجا باشند.
مدیر عامل خانه سینما تصریح كرد: تلاش ما این است كه بر سر منافع اهالی سینما كار نماییم و اگر جایی سخنی گفته می گردد و جوابی نمی شنوید، حمل بر بی احترامی نكنید چون برخی صحبت ها قابل پاسخگویی نیست.
او سپس از علی نصیریان برای پذیرش ریاست جشن قدردانی نمود.
در ادامه برگزیدگان جشن در بخش های مختلف معرفی شدند:



بهترین فیلم كوتاه: فیلم «بچه خور » به كارگردانی محمد كارت
بهترین انیمیشن: «بدو رستم بدو» به كارگردانی حسن ملایمی





بهترین كارگردانی مستند: «اُرد عطارپور» برای فیلم پرسپولیس شیكاگو




بهترین فیلم مستند: فیلم «در جستجوی فریده» ساخته آزاده موسوی و كورش عطایی.
در این بخش آزاده موسوی تصریح كرد: فیلم سینمایی مستند با مستند تلویزیونی فرق دارد و باید اكران شود. قدم هایی برداشته شده و امیدوارم شاهد اكران مستندها در سینما باشیم، پس، هشتگ# اكران مستند.
برگزیدگان سینمایی جشن خانه سینما هم بدین شرح معرفی شدند:
بهترین فیلم: علی جلیلوند/ «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین كارگردانی: وحید جلیلوند/ «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین فیلمنامه: علی زرنگار و وحید جلیلوند / «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی/ « خفه گی»
بهترین تدوین: احمد مرادپور/ «سارا و آیدا»
بهترین بازیگر نقش اول زن: غزل شاكری / «سارا و آیدا»
بهترین بازیگر نقش اول مرد: حامد بهداد/ «سد معبر»
بهترین بازیگر نقش مكمل زن: زكیه بهبهانی/ «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین بازیگر نقش مكمل مرد: نوید محمدزاده / «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین موسیقی فیلم: پیمان یزدانیان/ «خوك»
بهترین طراحی صحنه: حجت اشتری/ «سد معبر»
بهترین طراحی لباس: نگار نعمتی/ «خوك»
بهترین صدابرداری: رشید دانشمند/ «پل خواب»
بهترین صداگذاری: علیرضا علویان/ «به وقت شام»
بهترین چهره پردازی: مهرداد میركیانی/ «خوك»
بهترین جلوه های میدانی: محسن روزبهانی/ «به وقت شام»
بهترین جلوه های بصری: فرید ناظرفصیحی/ «چهار راه استانبول».
حاشیه نگاری بر بیستمین جشن خانه سینما

در بخش اهدای جوایز بهبهانی كه برای نخستین فیلمش جایزه بازیگر مكمل گرفت از وحید جلیلوند تشكر كرد و اظهار داشت: امیدوارم سینمای ایران بیش از این به من اعتماد كند.




نوید محمدزاده هم كه با حضور امیر جدیدی، جواد عزتی و طناز طباطبایی جایزه نقش مكمل گرفت، اظهار داشت: خوشبختی چیزی نیست كه هر كسی ببیند بلكه در دل آدم است.
او زنده یاد عزت الله انتظامی را خطاب قرار داد و اظهار داشت: استاد انتظامی! دل ما به این خوش بود كه شما هستید و امیدوارم بقیه بزرگان پشت ما باشند و استاد زنجانپور، من افتخار می كنم كه اسمم كنار اسم شما بود و امیدوارم با این جوایز به سن و كسوت شما كه می رسیم همان جایگاه را داشته باشیم.
مسعود سلامی كه جایزه بهترین فیلمبردار را گرفت، جایزه اش را به دستیاران فیلمبردار و هم صنفی های خود تقدیم كرد.




اما حامد بهداد بعد از دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از پریناز ایزدیار و امین تارخ با تشكر از همكارانش در فیلم «سد معبر» اظهار داشت: عزیزترین چیزی كه داریم ایران است ولی شما كسانی كه برای محیط زیست تلاش می كنند را تعزیر می كنید. ما خواهان آزادی این دوستان هستیم و یكی از این دوستان با نام نیلوفر بیانی كه من فقط ۱۰ دقیقه او را دیدم خشك شد در آن قفس. هركسی كه مانع هدف وارسته ما برای آبادانی این مُلك شود خائن و دشمن ماست. و من عذر می خواهم اگر در حضور بزرگان؛ نمایشم تلخ یا جسورانه است.



وحید جلیلوند هم بعد از گرفتن جایزه بهترین فیلمنامه از فرهاد توحیدی و هومن سیدی اظهار داشت: به كلمات ما؛ تمام صنوف سینمایی حیات دادند و از آنها تشكر می كنم.



در آخر این بخش علی نصیریان و هارون یشایایی جایزه بهترین فیلم را به علی جلیلوند اهدا كردند.
یكی از بخش های جالب توجه این مراسم كه موسیقی زنده نداشت، پخش چند كلیپ از فیلم های عزت الله انتظامی، درگذشتگان سینما و هم مروری بر جشن های قبلی خانه سینما بود كه تصاویر قدیمی سینماگران كه جوان تر بودند و الآن برای همكاران خود از جهات مختلف تغییر كرده بودند واكنش های متفاوتی را به همراه داشت.




هم چنین تقدیر از خانم السلطنه امیری بازیگر و كاراكتر اصلی فیلم مستند «دادا سلطنه» كه از سالهای جوانی علاقه زیادی به سینما و بازیگری داشته و دارد از دیگر بخش های این مراسم بود. این بانوی مسن با لباسی محلی كُردی روی سن آمد و با حضور در این مراسم و اینكه مورد تشویق قرار گرفت قدردانی كرد.
در این بخش جواد عزتی بعد از آمدن روی سن و یادآوری خاطره ای از بالا رفتن دیوار در نوجوانی برای تماشای تئاتر، لوح تقدیری را از جانب بازیگران زن و مرد سینما و با امضای علی نصیریان به خانم السلطنه امیری تقدیم كرد.



این جشن از همان ابتدا با كنداكتور ۱۰۰ دقیقه تنظیم شده بود و شهیدی فر كه مجری بود از برگزیدگان خواست رعایت زمان را كنند كه صحبت های شهیدی فر خود سبب طولانی شدن مراسم شد.
ضمن اینكه تلفظ نادرست برخی اسامی فیلم ها همچون «فراری » و برخی اسامی نامزدها از جانب مجری از نكات قابل تامل این جشن بود.
علی نصیریان، ابوالحسن تهامی نژاد، حسن معجونی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، ربیعی وزیر سابق دولت روحانی، غلامرضا موسوی، محمد مهدی حیدریان (رئیس سازمان سینمایی)، همایون اسعدیان، ابراهیم داروغه زاده معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، محمد مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مركز گسترش سینمای مستند و تجربی، فرهاد توحیدی، حامد بهداد، امیر جدیدی، هومن سیدی، مرتضی رزاق كریمی، محسن خان جهانی، سودابه بیضایی، پانته آ پناهی ها، روانبخش صادقی، گلاره عباسی، مجید برزگر، ماهور الوند، رویا نونهالی، رامین حیدری فاروقی، همایون ارشادی، محمدرضا شرف الدین، جلال معیریان، لیلی رشیدی، نگار اسكندرفر، احترام برومند، محسن شاه ابراهیمی، ستاره اسكندری، حجت الاسلام سید محمود دعایی، صابر ابر، هانیه توسلی، مرضیه برومند، علیرضا زرین دست، سیروس الوند، نگار جواهریان، امین تارخ، پریناز ایزدیار همچون حاضران در این مراسم بودند كه بعضی از آنها برای اهدای جایزه روی سن حاضر می شدند.
این خبر از ساعت 20: 28 تا 22: 30به روز رسانی شده است.


























1397/06/11
14:44:46
5.0 / 5
4626
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال