هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛

مدال طلای جشنواره چینی در دست عکاس ایرانی

مدال طلای جشنواره چینی در دست عکاس ایرانی به گزارش سام فیلم، معرفی 2 دبیر دیگر جشنواره هنرهای تجسمی فجر و انتشار فراخوان تجسم هنر این رویداد و دریافت یک جایزه بین المللی توسط عکاس ایرانی همچون اتفاقات هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت بودند.



به گزارش سام فیلم به نقل از مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود. در گزارش پیش رو درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم.
هرچند جمعه ها روز تعطیل شمرده می شود اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه ‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و کارهای اخیر خودرا در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به سبب تعطیل بودن بیشتر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد. بر این اساس، در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همین طور برخی نمایشگاه ها خواهیم داشت.
در هفته ای که گذشت، مراسم افتتاحیه نخستین رویداد هفته تایپ تهران (رویداد طراحی تایپ فارسی) در ۲ بخش نشست ها و نمایشگاه در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) اجرا شد. نمایشگاه این رویداد امروز ۱۰ آذر ماه تمام می شود. هم زمان با شروع این نمایشگاه و رویداد، از کتابی با عنوان «هفته تایپ تهران» رونمایی گردید که انجمن صنفی ویراستاران در ویرایش بخش عمده متن فارسی این کتاب با این مجموعه همکاری داشت.
یک دورهمی سینمایی عکاسی
هفتمین دورهمی «هم پیشه» با حضور تعدادی از عکاسان سینما و طراحان پوستر سینمای ایران در عمارت کوشک بوستان گفت و گو اجرا شد. «هم پیشه» سلسله برنامه ای است که با حمایت موسسه تصویرشهر و با هدف ایجاد دورهمی برای هنرمندان صنوف مختلف فرهنگ و هنر و کشف و پشتیبانی از استعدادهای جوان برگزار می گردد که این برنامه در شش دوره پیشین خود میزبان برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران در باغ موزه هنر ایرانی، مدیران سینماها و طراحان و معماران آنان و مدیران دفاتر پخش فیلم در پردیس سینما گالری ملت، صداپیشگان و انیمیشن سازان در عمارت کوشک بوستان گفت و گو، مستندسازان و فعالان اجتماعی در باغ کتاب، مجریان و برنامه سازان تلویزیون و همین طور آهنگسازان، صدابرداران و صداگذاران سینمای ایران در پردیس سینما گالری ملت بوده است.
حضور هنرهای تجسمی ایران در جهان
یکی از اتفاقات خوب در همه عرصه های هنری، حضور هنرمندان در نمایشگاه ها و جشنواره های بین الملل و همین طور دریافت جوایز در این حوزه می باشد. در هفته ای که گذشت، مهدی آشنا هنرمند عکاس در ششمین جشنواره بین المللی عکس ژوهای چین که در ۲ بخش آزاد رنگی و سیاه و سفید برگزار گردید، توانست مدال طلای این مسابقات را از آن خود کند.
اثر برگزیده مهدی آشنا در این جشنواره، متعلق به عکسی از نمایش «مشق شب» به کارگردانی امیر نجفی است که سال ۱۳۹۸ روی صحنه رفته است.
همچنین در ایام پایانی مهلت ارسال آثار به پویش سراسری فلسطین ما، پوستر مردمی این رویداد با بهره گیری از نقاشی دختر یازده ساله اهل آذربایجان شرقی، منتشر گردید. این پوستر برمبنای طرح و نقاشی خودجوش یسنا بلندگرای دختر اهل خسروشاه استان آذربایجان شرقی و برمبنای محور «تجسم دنیای بدون اسراییل» ترسیم شده است.
خبرهایی از «تجسمی فجر» از اعلام دبیران جدید تا انتشار فراخوان «تجسم هنر»
شعیب حسینی مقدم به عنوان دبیر بخش «قله ها» و مصطفی گودرزی به عنوان دبیر بخش علمی (دانش هنرهای تجسمی) شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی گشتند.
مصطفی گودرزی از هنرمندان باسابقه ای است که می توان گفت از بنیان گذاران جشنواره «تجسمی فجر» است که به همراه تنی چند از هنرمندان تجسمی این جشنواره را بنا نهادند و بخشنامه ای برای آن نوشتند.
بخش «قله ها» یکی از بخش های رقابتی جشنواره شانزدهم شمرده می شود که در آن، قله های عظمت و افتخار ایران مورد تاکید است. قله های پیشرفت و موفقیت (از علم و فناوری تا اقتصاد و صنایع فرهنگی)، قله های صبر و پایمردی (از شکوه مهر هموطنان تا چیرگی بر اندوه قهر طبیعت)، قله های شکوه و زیبایی (از طبیعت چشم نواز تا فرهنگ و هنر ایران)، قله های عزت و شرافت (از مشاهیر و مفاخر تا مردم جامعه و خانواده )، قله های نشاط و همبستگی (از پیروزی های راهبردی تا جلوه های حضور و جشن های ملی) همچون مضامینی است که در این بخش مورد توجه قرار دارد. هنرمندان تمامی رشته ها (به جز فیلم های مستند) می توانند در بخش «قله ها» شرکت نمایند.
بخش علمی (دانش هنرهای تجسمی) شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، با مشارکت دانشکده ها، مراکز آموزش عالی هنر و پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات، ساماندهی می شود و به پایان نامه های مقطع «کارشناسی ارشد» و «دکتری» در رشته های هنرهای تجسمی اختصاص دارد که طی سه سال اخیر تحویل و دفاع شده اند. بر این اساس، از میان پایان نامه های ارسالی، ۳ پایان نامه برتر مورد تجلیل قرار گرفته و پایان نامه برگزیده با نظر شورای داوران، علاوه بر دریافت طوبای زرین، در قالب کتاب هم منتشر خواهد شد. همین طور در این بخش، برگزاری نشست و همایش تخصصی با مضامین اقتصاد هنر، صنایع خلاق فرهنگی، شیوه های نمایشگاه گردانی، آینده پژوهی و توسعه هنرهای تجسمی معاصر با مشارکت دانشکده های هنری کشور مدنظر قرار خواهد داشت.
همچنین، فراخوان بخش «تجسم هنر» که دبیری آنرا سعید فلاح فر برعهده دارد و مقرر است در استانها برگزار شود، منتشر گردید. دبیران هنری این بخش به پیشنهاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، موافقت و تأیید ستاد جشنواره و با حکم دبیرکل منصوب می شوند و برمبنای شیوه نامه اجرائی بخش «تجسم هنر»، دستاوردهای هنرهای تجسمی استانها را ارائه می کنند. این بخش، به شیوه های نمایشگاه گردانی و بهره مندی از ظرفیتهای خلاقانه و نوآورانه توجه دارد. مقرر است در آخر جشنواره، از مدیر هنری استانی برتر تجلیل به عمل آید؛ یعنی علاوه بر تقدیر از تمامی دبیران هنری، از دبیر هنری برتر در مراسم اختتامیه جشنواره تجلیل و تندیس طوبای زرین و جایزه نقدی به او تقدیم خواهد شد.
از شب عکس تئاتر چه خبر؟
داوران بخش مسابقه نخستین جشنواره «شب عکس تئاتر» عرضه شدند که بر این اساس حمید جبلی، سیف الله صمدیان، محمود کلاری، سیامک زمردی مطلق و هادی نوید داوری این رویداد هنری را بر عهده دارند. همین طور همزمان با برگزاری اولین جشنواره «شب عکس تئاتر» ۴ کارگاه آموزشی و تخصصی عکاسی با عناوین «می خواهم نمایشگاه عکس داشته باشم»، «لایت روم»، «انتخاب عکس و داوری» و «پرسونال برندینگ» انجام می شود.
نخستین جشنواره «شب عکس تئاتر» به همت انجمن صنفی سراسری عکاسان تئاتر ایران با دبیری ابراهیم حسینی، آذر و دی ماه ۱۴۰۲ در خانه هنرمندان ایران انجام می شود.
درگذشت یکی از بنیان گذاران معماری مدرن ایران
در روز آخر هفته ای که گذشت، متأسفانه خبر رسید که محمدرضا جودت هنرمند معمار پیشکسوت ایرانی که از بنیانگذاران معماری مدرن ایران بود، در سن ۸۴ سالگی از دنیا رفت.
وی عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، مدیرعامل شرکت مهندس مشاور جودت و همکاران، عضو هیات امنای انجمن مفاخر معماری ایران و از موسسان تالار ایران (قندریز) بود.
جودت طراحی و مدیریت پروژه های گوناگونی همچون طراحی معماری دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی سمنان و سنندج و سالن آمفی تئاتر بندرعباس را در کارنامه خود دارد. تالیف کتاب های «بررسی هنری اجتماعی امپرسیونیسم»، «معماری قدیم و جدید ژاپن» و ترجمه کتاب هایی چون «ریشه های معماری مدرن»، «معماری دیکانستراکشن»، «معماری و دیکانستراکتیویست»، «پایان هنر»، «زهدان های معماری»، «تو معماری را ترسیم می کنی ولی من آنرا می سازم» همچون آثار این معمار فقید است.


منبع:

1402/09/10
12:32:58
5.0 / 5
434
تگهای خبر: آموزش , انیمیشن , پیشكسوت , تئاتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
سام فیلم - فیلم و سریال
samfilm.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سام فیلم محفوظ است

سام فیلم

همه چیز درباره فیلم و سریال